Баба Марта

Блог на бебо - Страница 4 • С бебе и бебо на море
  С бебе и бебо на море

 • бебо за мама и тати
  бебо за мама и тати
  бебо за мама и тати
  бебо за мама и тати

 • Скъпи приятели, представяме Ви нашето участие в предаването „Училище за родители”, което се излъчва ежеседмично в ефира на телевизия Евроком.

  Прекрасната водеща Стойка Стефанова, заедно с нашия бебо блогър Диана Рачева обсъдиха заедно най-актуалните теми, свързани с козметика за бебета и деца – как да направим правилния избор на козметични продукти и какви грешки често допускаме; колко голямо е значението на състава на продуктите и защо трябва да четем етикетите; какво да търсим и какво да избягваме в състава на козметиката за най-малките. В хода на дискусията двете дами поговориха и за последните тенденции в световен мащаб в създаването на козметични продукти. Именно тези нови технологии сме използвали и ние, създавайки нашата бебо козметична линия.

  Пожелаваме Ви приятно гледане! • фосфолипидният комплекс
  фосфолипидният комплекс

 • Масажното олио Бебо
  Масажното олио Бебо

 • Въведение

  Още от първите си дни, детето се учи на приспособяване към социалната среда, която го заобикаля, например обстановка вкъщи, в детската градина или на площадката. До 7 годишна възраст децата взаимодействат с тази среда и по този начин развиват умения за поведение и общуване. Главна роля играе и родителската намеса, която да възпита у детето норми на поведение, да не се страхува да казва „Благодаря” , „Съжалявам”, „Моля” и т.н.; да могат да споделят своите играчки и бонбони с други дечица, да играят с тях без да се стесняват и още много примери.
  Затова родителите не трябва да подценяват своята позиция по отношение възпитаването на поведение и социални умения в този период от живота на своите мъничета, тъй като основата, която им бива изградена като малки, ще им служи цял живот.
  Основното правило, което трябва да съблюдават родителите, е да разграничават поведението на детето от личните качества на детето, тоест: да не се самоуспокояват, че то има следното държание, защото такъв бива неговия характер.

  Всяка възраст носи своите промени

  2-3 годишните –малките се наслаждават на обща игра и занимания, но това води до първите сблъсъци със способността им на споделяне. Водещи думи в речника са „мой” , „мое”.
  Родителите –В този период се поставят основите на разбиране на взаимоотношения с други хора. Мама и татко трябва да отделят нужното време да обяснят, че играта е по-забавна, когато всички дечица заедно се забавляват със своите играчки; че споделянето на любимата кукла и кола с друго дете не означава, че то ще му я вземе и че вече не е негова.
  4-6 годишните –вече развили говорни умения, мъниците не само общуват по-лесно с връстници и възрастни, но и разбират същината на това, което им се казва.Тук те вече измислят игри, определят правила, разделят се на роли и се вживяват като приказни феи и герои със супер сили. Децата в тази възраст са сформирали свои приятелства, учат се да изказват мнение и да приемат такова.
  Родителите –Да насърчават децата да общуват повече и да четат подходящата за възрастта им занимателна литература, за да обогатят речника и фантазията си. Това ще доведе не само до умствено развитие, но и до по-интересни игри. Мисловния процес при децата от тази възрастова група трябва да бъде засилен, което отново да се случи под родителска егида.
  7 годишни –В тази т.нар. предучилищна и училищна възраст, децата са изградили вече навици за водене на комуникация и поведенчески маниери. Новата среда, която ги очаква в училище е определяща за посоката на бъдещото развитите на тези умения.
  Родителите –Новият кръг от приятели на децата ще им повлияе всеячески. Затова се постарайте мъниците Ви да общуват с възпитани деца.

  И да внимават да не ожулят коляното!

 • Бебешки масажни техники и съвети
  Бебешки масажни техники и съвети
  Бебешки масажни техники и съвети
  Бебешки масажни техники и съвети
  Бебешки масажни техники и съвети

 • Симптомите на следродилната депресия понякога могат да бъдат пренебрегвани и омаловажавани, да бъдат отхвърлени като “нормално състояние” след раждането или да бъдат отдадени на лишаване от сън. Ранното осъзнаване и идентификация означава, че можете да предприемете действия, които биха помогнали да се справите с проблема по-рано.

  Най-често появяващи се симптоми

  Не е задължително да присъстват всички от следните симптоми. Ако подозирате, че може да сте пред депресивно състояние след раждането, първата стъпка към възстановяването Ви е да се обърнете към Вашия лекар.

  Социално оттегляне.
  Страх от оставане сам.
  Неспособност да се организирате.
  Загуба на доверие.
  Прекалена загриженост за бебето.
  Отрицателни чувства към бебето.
  Чувство, че не можете да се справите с бебето.
  Усещане за изтощение или умора.
  Често главоболие.
  Раздразнителност.
  Апатия.
  Разколебание без видима причина.
  Чувство за неадекватност, безполезност или празнота.
  Чувство за вина, неприязън, гняв или срам.
  Продължително лошо настроение или бързи промени в настроението.
  Тревожност, пристъпи на паника, фобии, ирационални страхове или обсебващи мисли.
  Психическо объркване, липса на концентрация или слаба памет.
  Загуба на интерес към полов контакт.
  Смущения в съня.
  Лош апетит или преяждане.